«Αφέντης & Δούλος», του Τολστόι, με τους Δημήτρη Λιγνάδη & Γιώργο Νανούρη, στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, με 11€

More Views

Δείτε την Προσφορά 

Δείτε την Προσφορά

  • 11€ από 15€ για Είσοδο 1 Ατόμου στην Παράσταση «Αφέντης & Δούλος»
  • Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15
Συντελεστές
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Εικαστική σύλληψη και επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης
Βοηθ. σκηνοθέτη: Δημήτρης Κυπραίος, Αντώνης Κολοβός
Βοηθ. σκηνογράφου: Νατάσα Τσιντικίδη, Σωτήρης Μήτσουλας 
Μουσική: Λόλεκ
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαίρη Τσαγκάρη 
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Οργάνωση Παραγωγής: Όλγα Μαυροειδή
Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Γιώργος ΝανούρηςΗ διασκευή είναι βασισμένη στο βιβλίο: "Λέων Τολστόι, Αφέντης και υπηρέτης", Μετάφραση από τα ρωσικά: Σταυρούλα Αργυροπούλου, Εκδόσεις Ροές, Αθήνα 2016.

Το διήγημα του Λέοντος Τολστόι που γράφτηκε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο της Ρωσίας 125 χρόνια πριν, είναι ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ. Μοιάζει με σύγχρονη παραβολή που μιλά για την αναζήτηση του νοήματος της ζωής. Ένας πλούσιος έμπορος αψηφά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και με μοναδικό κίνητρο το κέρδος, αποφασίζει να βγει με τον υπηρέτη του μέσα στη νύχτα για να προλάβει να αγοράσει πρώτος ένα κτήμα σε τιμή ευκαιρίας. Στο δρόμο, εξαιτίας μιας δυνατής χιονοθύελλας, χάνονται στις παγωμένες εκτάσεις της ρωσικής επαρχίας. Οι δύο άντρες βρίσκονται τώρα μόνοι και ανυπεράσπιστοι μπροστά στους κινδύνους της μανιασμένης φύσης. Ο αφέντης θα προσπαθήσει να σώσει τον εαυτό του αφήνοντας τον δούλο μόνο και αβοήθητο. Πολύ σύντομα όμως θα βρεθεί στην ίδια θέση μ' αυτόν και τότε θα ακούσει για πρώτη φορά την καρδιά του να χτυπά πραγματικά...

Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Το Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου το 1937 λειτουργούσε σαν αποθήκη ξυλείας στην οδό Προφήτου Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών και ανήκε σε μια παλιά οικογένεια της Αθήνας. Το 1998 άλλαξε χέρια και το νοίκιασε η σπουδαία ηθοποιός Κατερίνα Βασιλάκου από όπου πήρε και το όνομά του.

Το κτίριο μετετράπη σε θέατρο από την ίδια και τον Δημήτρη Κραουνάκη και λειτούργησε έτσι για δύο χρόνια μέχρι τον θάνατό της. Είναι ένα κτίριο 1.000 τετραγωνικών και χωρίζεται σε τρία μέρη. Το Φουαγιέ, την Σκηνή και το Γκαράζ ή Αποθήκη. Η αποθήκη διαμορφώθηκε σε θέατρο 150 θέσεων και έγινε στέκι νεολαίας από την Γενική Γραμματείας Νέας Γενιάς υπό το όνομα: Στάση Κεραμεικός. Η μεγάλη αίθουσα άνοιξε σαν κεντρική σκηνή το 2000 με το έργο Επικίνδυνες Σχέσεις του Λακλό.

Κύριο χαρακτηριστικό του κτιρίου είναι η παλιά τεράστια ξύλινη στέγη που είναι ορατή από μέσα και κάνει τον χώρο εξαιρετικά επιβλητικό με το ύψος της. Οι παλιοί πέτρινοι τοίχοι του δίνουν μια ατμόσφαιρα αυθεντικότητας και ιστορίας.

Πρόσβαση: Με μετρό Στάση "Μεταξουργείο" & Στάση "Κεραμεικός"

Δείτε το Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου στο vasilakou.theater

Προτεινόμενα Deals

Για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα