Μοναδική Οικογενειακή Εμπειρία στον Πολυχώρο Nouvelle: Πάρκο Δεινοσαύρων/Θηλαστικών Μουσείο Μαμούθ, Σπήλαιο & Παιδότοπος

More Views

Δείτε την Προσφορά

  • 12€ από 16€ για Είσοδο 2 Ατόμων
  • 17€ από 24€ για Είσοδο 3 Ατόμων 
  • 22€ από 32€ για Είσοδο 4 Ατόμων 
  • 28€ από 40€ για Είσοδο 5 Ατόμων
Η είσοδος πραγματοποιείται στους παρακάτω χώρους:
Υπαίθριοι Χώροι: Πάρκο Δεινοσαύρων & Πάρκο Θηλαστικών
Κλειστοί Χώροι: Μουσείο Μαμούθ, Σπήλαιο & Παιδότοπος Χαράπολις
*σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για κλειστούς & ανοικτούς χώρους

Πάρκο Δεινοσαύρων
Οι γιγάντιοι Δεινόσαυροι και τα προϊστορικά Θηλαστικά, τα ζώα της εποχής των παγετώνων ταξιδεύουν τους επισκέπτες εκατομμύρια χρόνια πριν‼ Ο επισκέπτης μαθαίνει για την ιστορία της γης και τα ζώα που εμφανίστηκαν σε αυτήν σε διαφορετικές περιόδους από την απαρχή της… έως σήμερα. Αναπαραστάσεις χαρακτηριστικών ειδών δεινοσαύρων και ερπετών διαφόρων γεωλογικών περιόδων σε πραγματικές διαστάσεις με κίνηση και στατικά. Αυτά τα ομοιώματα μας βοηθούν να καταλάβουμε πως ήταν η ζωή στη Γη πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια. Ενημέρωση για την εξέλιξη και εξαφάνιση αυτών των μοναδικών ζώων. O Τυρανόσαυρος REX, o Τρικεράτοπας, ο Πλησιόσαυρος, ο Δεινόνυχας και άλλα 100 εκθέματα σας περιμένουν.

Πάρκο Θηλαστικών
Το «Πάρκο των θηλαστικών – Εποχή Παγετώνων» είναι γεμάτο από θηλαστικά που έζησαν και κυριάρχησαν στην χώρα μας κατά το παρελθόν σε φυσικό μέγεθος. Μαμούθ, Μαχαιρόδοντες, ελέφαντες ύψους ενός μέτρου που ζούσαν στα σπήλαια των νησιών μας, ως επιβλητικούς μαστόδοντες με χαυλιόδοντες μήκους 5 μέτρων! Τα παιδιά θα ζήσουν την καταπληκτική εμπειρία να δούνε μιας τεράστια φάλαινα όπως επίσης θα γνωρίσουν και τα θηλαστικά που ζουν τώρα στην χώρα μας και κινδυνεύουν με αφανισμό! Όλο το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί η Παγκοσμίου φήμης Παλαιοντολόγος και καθηγήτρια του τμήματος Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ. κ. Ευαγγελία Τσουκαλά. Μέρος της έκθεσης η ανακάλυψη της ο Μαστόδοντας της Μηλιάς των Γρεβενών. «Έκθεση Ερπετών» σε αυτήν την ενότητα, ο επισκέπτης ενημερώνεται για την Ερπετοπανίδα της χώρας μας. Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, διαθέτει μια πολύ αξιόλογη Ερπετοπανίδα, ενώ πολλά είδη είναι Ενδημικά, δηλαδή υπάρχουν μόνο στη χώρα μας. Πέραν των ποικίλων σαυρών, φιδιών και χελωνών, που υπάρχουν σήμερα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα Προϊστορικά Ερπετά, που έζησαν κατά τον Καινοζωικό Αιώνα, μετά δηλαδή από την εξαφάνιση των Δεινοσαύρων, στη χώρα μας. Μεγάλες σαύρες Βαράνοι, μεγαλύτερες από το σημερινό Δράκο του Κομόντο, τεράστιες Κόμπρες, γιγάντιοι Πύθωνες και οι κολοσσιαίες χελώνες Χειρογάστηρ! Στο Πάρκο υπάρχει ακόμη η αρχαιότερη χελώνα της Ελλάδας, η Νοστιμοχελώνη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τον Παλαιοντολόγο του Πάκου μας Γεώργιο Γεωργαλή. Τα Ερπετά αποτελούν αναπόσπαστο και σημαντικότατο κομμάτι της οικολογικής ισορροπίας για αυτό και ο επισκέπτης ενημερώνεται για τα είδη που υπάρχουν και τους τρόπους προστασίας τους.

Ice Age – Μουσείο Μαμούθ
Τα απολιθώματα μας βοηθούν να καταλάβουμε την επίδραση που έχουν οι κλιματικές αλλαγές στη ζωή. Το πιο χαρακτηριστικό και γνωστό παράδειγμα κάνει την αφήγησή του στο μοναδικό Μουσείο Μαμούθ! Με πραγματικά απολιθώματα Τριχωτών Μαμούθ, του Μαχαιρόδοντα και άλλων ζώων, αρκετών χιλιάδων ετών, από το πάτο της Βόρειας Θάλασσας της Ολλανδίας, μαθαίνουμε για τις Εποχές των Παγετώνων. Πριν από μόλις μερικές χιλιάδες χρόνια, ένα μεγάλο μέρος του Βορείου Ημισφαιρίου ήταν καλυμμένο από πάγους και το κλίμα ήταν πολύ πιο ψυχρό και ξηρό. Αυτές οι ραγδαίες κλιματικές αλλαγές είχαν τεράστιες επιπτώσεις στα ζώα, τα φυτά και το περιβάλλον.

Το Σπήλαιο
Κατά τη διάρκεια των μεγάλων αυτών κλιματικών αλλαγών, κάνει την εμφάνιση του το είδος μας, ο Άνθρωπος. Στο Σπήλαιο της Εξέλιξης μαθαίνουμε για την εξελικτική ιστορία του είδους μας(θεματικές φιγούρες Homo Sapiens, Homo Erectus κ.α.) . Κατά τη διάρκεια των Εποχών των Παγετώνων, τα σπήλαια πρόσφεραν καταφύγιο στον άνθρωπο. Σε ένα μοναδικό ομοίωμα ενός σπηλαίου, μαθαίνουμε για τα σπηλαιοθέματα, τις βραχογραφίες με ζώα και μία ολοκληρωμένη συλλογή με λίθινα εργαλεία και απολιθώματα που φιλοξενούνται από το Α.Π.Θ.

Παιδότοπος Χαράπολις
Μετά τη ξενάγηση περιμένει μία έκπληξη τους μικρούς μας φίλους. Ο Μεγαλύτερος Υπαίθριος η και Κλειστός  Παιδότοπος «ΧΑΡΑΠΟΛΙΣ» (σε περίπτωση κακοκαιρίας η χαμηλής θερμοκρασίας) στη Θεσσαλονίκη με Φουσκωτό, Τραμπολίνο, Λαβύρινθους, Επιτραπέζια και άλλα Παιχνίδια που θα τους ενθουσιάσουν! Ένας ανακαινισμένος χώρος στον οποίο μπορούν οι γονείς να ξεκουραστούν την ώρα που τα παιδιά τους παίζουν με την πλήρη επίβλεψη των έμπειρων παιδαγωγών μας. Πραγματοποιούνται παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες παιδιών και με πολλές επιλογές ψυχαγωγίας και διασκέδασης.


Περιβαλλοντικό Πάρκο-Πολυχώρος Nouvelle

To περιβαλλοντικό Πάρκο εκτείνεται συνολικά σε γεωγραφική έκταση περίπου 6.000 τ.μ και σε κάθε θεματική ενότητα θα δείτε κατασκευές σε πραγματικές διαστάσεις. Πρόκειται για μία πρόταση περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που πέραν της ψυχαγωγίας έχει σαν στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των επισκεπτών. Μπορείτε να επισκεφτείτε το πάρκο κάτω από ποικίλες καιρικές συνθήκες καθώς προβλέπεται η προστασία σας στον χώρο της τεχνητής σπηλιάς σε περίπτωση βροχής. Το περιβαλλοντικό πάρκο αλλά και οι υποστηρικτικοί χώροι είναι ειδικά διαμορφωμένοι για σχολικές επισκέψεις, περιφραγμένοι και κατασκευασμένοι ειδικά για να υποστηρίζουν επιστημονικές ξεναγήσεις με ομαλή ροή, και πλακόστρωτα μονοπάτια για την διευκόλυνση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στους ίδιους χώρους επίσης υπάρχει και ο Βοτανικός κήπος ο οποίος έχει βότανα και φυτά της Μεσογείου.

Πρόσβαση στον πολυχώρο
Η πρόσβαση με λεωφορείο Αρ.56 από το κέντρο της Θεσσαλονίκης γίνεται με αφετηρία τον Ο.Σ.Ε. (Σταθμό των τρένων). Σε 20' φτάνει στην στάση LIDL που βρίσκεται στην είσοδο του Πολυχώρου.

Για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα