«Human Body Museum»: Μοναδική Περιήγηση στο Ανθρώπινο Σώμα, στον Πολυχώρο Nouvelle στο Ωραιόκαστρο

More Views

Δείτε την Προσφορά

  • 12€ από 14€ για Είσοδο & Ξενάγηση 2 Ατόμων
  • 17€ από 21€ για Είσοδο & Ξενάγηση 3 Ατόμων
  • 22€ από 28€ για Είσοδο & Ξενάγηση 4 Ατόμων
  • Διάρκεια ξενάγησης: 50'
*σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για κλειστούς & ανοικτούς χώρους

Το Human Body Museum αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες, να περιηγηθούν στο εσωτερικό ενός ενηλίκου ανθρωπίνου σώματος και να δουν από κοντά όλα τα ανθρώπινα όργανα σε πλήρη λειτουργία.

Το ανθρώπινο σώμα είναι μία μοναδική, πολυσύνθετη κατασκευή-θαύμα που καθημερινά, μέσα από εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις των συστημάτων του, μας επιτρέπει να μιλάμε, να κινούμαστε, να αντιλαμβανόμαστε, να σκεπτόμαστε, να θυμόμαστε, να αγαπάμε, να πονάμε, να ΖΟΥΜΕ!

Βλέπω την καρδιά μου να πάλλεται.....

Ακούω τους χτύπους της καρδιάς μου....

Το «ΣΩΜΑ» είναι μια γιγαντιαία κατασκευή, μοναδική στην Ευρώπη, πενήντα μέτρων μήκος , έξι μέτρων ύψος (50μ x 6μ) και αναπαριστά ένα ξαπλωτό ανθρώπινο σώμα εγκύου γυναίκας. Το όνομά της; Ζωή.

Οι επισκέπτες μέσα από ένα θεαματικό ταξίδι εξερεύνησης του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ξεκινούν μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή από το πρόσωπο – το στόμα είναι η πύλη εισόδου- για το «Σώμα». Περπατούν, βλέπουν, παρατηρούν από κοντά και ενημερώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα βασικά όργανα με τις λειτουργίες τους. Η καρδιά, το στομάχι ο εγκέφαλος τα πνευμόνια το ήπαρ κ.α., οι αρτηρίες, όλο το φλεβικό και λεμφικό σύστημα και βέβαια το φαινόμενο της εγκυμοσύνης, ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά και τόσο κατανοητά. Συσχετίζουμε την υγεία των οργάνων με την υγιεινή διατροφή, την άθληση και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τους κανόνες του Ιπποκράτη «Περί Διατροφής & Υγείας»
Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν σε υπερμεγέθη ανάγλυφες απεικονίσεις διάφορα όργανα, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, τα μάτια, το δέρμα και πολλά άλλα, με αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία.

Περιβαλλοντικό Πάρκο-Πολυχώρος Nouvelle

To περιβαλλοντικό Πάρκο εκτείνεται συνολικά σε γεωγραφική έκταση περίπου 6.000 τ.μ και σε κάθε θεματική ενότητα θα δείτε κατασκευές σε πραγματικές διαστάσεις. Πρόκειται για μία πρόταση περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που πέραν της ψυχαγωγίας έχει σαν στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των επισκεπτών. Μπορείτε να επισκεφτείτε το πάρκο κάτω από ποικίλες καιρικές συνθήκες καθώς προβλέπεται η προστασία σας στον χώρο της τεχνητής σπηλιάς σε περίπτωση βροχής. Το περιβαλλοντικό πάρκο αλλά και οι υποστηρικτικοί χώροι είναι ειδικά διαμορφωμένοι για σχολικές επισκέψεις, περιφραγμένοι και κατασκευασμένοι ειδικά για να υποστηρίζουν επιστημονικές ξεναγήσεις με ομαλή ροή, και πλακόστρωτα μονοπάτια για την διευκόλυνση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στους ίδιους χώρους επίσης υπάρχει και ο Βοτανικός κήπος ο οποίος έχει βότανα και φυτά της Μεσογείου.

Πρόσβαση στον πολυχώρο
Η πρόσβαση με λεωφορείο Αρ.56 από το κέντρο της Θεσσαλονίκης γίνεται με αφετηρία τον Ο.Σ.Ε. (Σταθμό των τρένων). Σε 20' φτάνει στην στάση LIDL που βρίσκεται στην είσοδο του Πολυχώρου.

Για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα