"Εθνικότητα μου, το Χρώμα του Ανέμου", στο Θέατρο ΠΚ στο Νέο Κόσμο, με 7€

More Views

Δείτε την Προσφορά 

Δείτε την Προσφορά

  • 7€ από 12€ για Είσοδο 1 Ατόμου στην Παράσταση "Εθνικότητα μου, το Χρώμα του Ανέμου"
  • Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 18:00
  • Διάρκεια παράστασης: 83'
Συντελεστές
Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη
Σκηνοθεσία: Ελένη Ορφανού
Μουσική: Θεόφιλος Λαμπριανίδης
Κινησιολογία: Κατερίνα Κώτσου
Σκηνικά / Κοστούμια: Παναγιώτης Δημουλέας
Φωτισμοί: Παναγιώτης Δημουλέας
Κατασκευή σκηνικού: Κώστας Αβραμιώτης
Μοντάζ: Κατερίνα Μαργαρίτη
Φωτογραφίες: Σπύρος Μουζακίτης 
Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Καδόγλου
Υπεύθυνη Παραγωγής: Νίκη Δουλγεράκη   

Παίζουν: Δάφνη Ατία, Μαίρη Δημουλέα, Ορέστης Ζακυνθινός, Ηλίας Κοβάνης, Νεκτάριος Μεταλλίδης, Υρώ Πυρένη, Νεφέλη Τουλιάτου, Νικόλας Φουρτζής
Παραγωγή: ΣΑΡΔΑΜ Θ.Ο.Δ.
 


Το έργο εστιάζει στην ανθρώπινη ζωή η οποία σε συνθήκες απολυταρχισμού, επαναπροσδιορίζεται με αρνητικούς όρους. Ο Βιζνιέκ  δημιουργεί χαρακτήρες  σε διάφορα στάδια υπαρξιακής αποσύνθεσης και κάποιους που αντιστέκονται ακόμη – ή έτσι νομίζουν.

Οι άνθρωποι αυτής της κοινωνίας είναι εγκλωβισμένοι σε άρρωστους τρόπους σκέψης και σε δράσεις σωματικές που τους εξουθενώνουν ψυχικά. Συναινούν στην αφαίρεση της αξιοπρέπειάς τους και τη χειραγώγηση τους, φαντασιώνονται ότι επαναστατούν χωρίς να διεκδικήσουν ποτέ τίποτα και, ακόμη και νεκροί, ονειρεύονται τις τιμές και τα παράσημα μιας Εξουσίας που τους οδήγησε σε ένα μάταιο θάνατο.

Υπόθεση:
Μια γυναίκα πρόσφυγας αρνείται να περάσει τα σύνορα αν το τίμημα είναι να χάσει την αξιοπρέπεια της, ένας άνθρωπος αρχίζει να ευχαριστιέται την μετατροπή του σε σκουπιδοτενεκέ, μια σερβιτόρα δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα – ούτε καν την δειλία της – και στρέφεται στη βία, ένας άντρας μπαίνει σε έναν κύκλο για να αποφύγει την πραγματικότητα, ένας δρομέας πεθαίνει τρέχοντας αποζητώντας  την λύτρωση , ένας αρχιφύλακας βασανίζει με ικανοποίηση ψυχολογικά τον κρατούμενό του, ένας ελεύθερος σκοπευτής παίζει τον Θεό και καθαρίζει τον κόσμο από τα "ποντίκια" και οι νεκροί ενός πολέμου μαλώνουν για την πρώτη θέση σε μια παρέλαση θανάτου.

Επαναλαμβανόμενο μοτίβο που νουθετεί τους πολίτες οι πλύσεις εγκεφάλων - άλλοτε με χαρακτήρα στρατιωτικής εκπαίδευσης ή διαφημίσεων τελεμάρκετινγκ και άλλοτε με φόντο πολυτελείς εγκαταστάσεις πλύσης που θυμίζουν κέντρα ευεξίας και χαλάρωσης.

Για την σύνδεση αυτού του σπονδυλωτού θεατρικού έργου χρησιμοποιείται η ιστορία ενός νεαρού πρόσφυγα που καταφέρνει να περάσει τα σύνορα και να μπει στη χώρα των απόλυτων ανθρώπινων δικαιωμάτων και της απόλυτης ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εκεί συνδέεται με τους χαρακτήρες της κοινωνίας αυτής μη μπορώντας  τελικά να αποφύγει την επιβαλλόμενη ενσωμάτωσή του.

Θέατρο ΠΚ

Το θέατρο ΠΚ, που πήρε την ονομασία λόγω της τοποθεσίας του, στη συμβολή των οδών Πυώ Ρενέ 2 & Κασομούλη 30, έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους θεατρικούς προορισμούς της Αθήνας. Πλήρως εξοπλισμένο με εκσυγχρονισμένο φωτισμό, ηχητικά συστήματα και πολυμέσα, μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των θιάσων.

Διαθέτει αίθουσα με 120 καθίσματα, με ύψος 5 μ., με σκηνή διαστάσεων 8,50x8,50 μ. καμαρίνια, μπάνια, WC, ενδοεπικοινωνία, κλπ. Το site του θεάτρου www.pktheater.gr είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι φιλικό και εύχρηστο και διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων (online ticketing).

Το θέατρο είναι εύκολα προσβάσιμο από το κοινό καθώς είναι δίπλα από το μετρό του Νέου Κόσμου και μπροστά στις γραμμές του τραμ (στάση Ν. Κόσμος). Το πρόσφατα ανακαινισμένο φουαγιέ είναι ζεστό και φιλικό ώστε να δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει το ποτό, ή τον καφέ του καθώς και στο τέλος της παράστασης να συνομιλήσει με τους θιάσους.

Δείτε την παράσταση στο facebook

Προτεινόμενα Deals

Για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα