Είσοδος & Δραστηριότητες για Παιδιά στο Βιωματικό Πρόγραμμα "Τρυγοπάτι", στο Πολιτιστικό Πάρκο-Μεσόγεια, με 5,90€

More Views

Δείτε την Προσφορά

  • 5,90€ από 10€ για Είσοδο 1 Παιδιού & 1 Συνοδού στο Βιωματικό Πρόγραμμα "Τρυγοπάτι"
Η Είσοδος Περιλαμβάνει:
  • Περιήγηση στο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας συνολικής έκτασης 7.500 τμ (σε περίπτωση που το διαθέσιμο τρενάκι λειτουργεί και το παιδί σας θέλει, μπορεί να επιβιβαστεί και να ξεναγηθεί για 10 λεπτά με τον «ΤΡΕΧΑΛΑ», το Παραδοσιακό Τρενάκι του Πάρκου με έξτρα χρέωση 2€)
  • Το πρόγραμμα "Τρυγοπάτι" γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και η διάρκεια του είναι περίπου 1 ώρα, τις Κυριακές στις 12:15
  • Το πάρκο διαθέτει χώρους όπου μπορείτε να κάνετε πικ νικ καθώς και αναψυκτήριο για καφέ, χυμούς & σνακ
  • Ο γονιός μπορεί να παρακολουθήσει αν θέλει την δραστηριότητα χωρίς χρέωση (απευθύνεται σε ηλικίες 3-12 ετών)
  • Η είσοδος για παιδιά κάτω των 3 ετών είναι δωρεάν
"Τρυγοπάτι"
Στο Τρυγοπάτι τα παιδιά, θα δουν τη διαδικασία της Οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλια και όλα αυτά με έναν μοναδικό βιωματικό τρόπο και διασκεδάζοντας … θα επισκεφθούν τους Αμπελώνες του πάρκου όπου τραγουδώντας θα στρωθούν στη δουλειά! Πρώτα πρώτα, θα τρυγήσουν όλοι μαζί τα ώριμα σταφύλια. Αφού τρυγήσουν, θα μεταφέρουν τα γεμάτα καλαθάκια στα Πέτρινα Πατητήρια του Πάρκου. Εκεί, θα ρίξουν τη σοδειά κι αφού βγάλουν τα παπουτσάκια, θα ξεκινήσουν το πάτημα των σταφυλιών μέχρι να βγει ο Μούστος! Έπειτα θα περάσουν κι από την Στροφιλιά όπου θα βγάλουν και τον τελευταίο χυμό από τα σταφύλια και θα φτάσουν στο τελικό στάδιο της οινοποίησης που είναι η τοποθέτηση του μούστου σε βαρέλια και έπειτα η εμφιάλωση!
Η δραστηριότητα εντάσσεται στα Διεθνώς Αναγνωρισμένα και Βραβευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που διοργανώνει για 13η συνεχόμενη χρονιά και με μεγάλη επιτυχία, το Πολιτιστικό Πάρκο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που επισκέπτονται κάθε χρόνοεκατοντάδες μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Περιήγηση στους Χώρους του Πάρκου
Επίσκεψη στο μικρό, παραδοσιακό Χωριουδάκι του Πάρκου και περιήγηση στα στενά του δρομάκια, για ένα ταξίδι στον χρόνο. Περιλαμβάνεται περίπατος στους βιολογικούς Αμπελώνες του Πάρκου, πέρασμα από τα παραδοσιακά Πέτρινα Πατητήρια, τις Ξύλινες Στροφιλιές, τη Μηχανή Διαλογής Σταφίδας, το Κελάρι…Στη συνέχεια, ακολουθεί βόλτα στον Ελαιώνα του Πάρκου και έπειτα στα τρία παραδοσιακά Ελαιοτριβεία, Περιήγηση στο Σιτοβολώνα του Πάρκου, όπου, αν είστε τυχεροί, την κατάλληλη εποχή θα παρακολουθήσετε τον Θερισμό με τα παραδοσιακά Δρεπάνια και τις Παλαμαριές, έπειτα γνωριμία με τη Μαγδάλω, την υπομονετική Γαϊδουρίτσα, που περιμένει να αλωνίσει στο Πέτρινο Αλώνι και τέλος…επίσκεψη στον κυρ- Φάνη, τον καλόκαρδο Μυλωνά… στο Νερόμυλό του Χωριού.

Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας
To Πάρκο διαθέτει χώρους στο “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας”, το οποίο είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διαμορφωμένο σαν ένα Χωριουδάκι και στο οποίο εδώ και λίγα χρόνια έχει προστεθεί μια Παλιά Αγορά ξεχασμένων Επαγγελμάτων. Είναι μια καινοτόμα, πρωτότυπη, πολυβραβευμένη προσπάθεια και το επισκέπτονται καθημερινά σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα και Πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο.


Πολιτιστικό Πάρκο

Βρίσκεται στα Μεσόγεια και είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τμ μέσα στον οποίο ακμάζουν οι τέχνες, τα γράμματα και ο πολιτισμός. Ο επισκέπτης, κάνοντας τον περίπατό του στο Πάρκο θα βρει πολλά ενδιαφέροντα, αφού στο χώρο λειτουργούν καθημερινά: Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, διάφορα Καλλιτεχνικά Δημιουργικά Εργαστήρια, αλλά και χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά.

Οι ώρες λειτουργίας του Πολιτιστικού Πάρκου είναι 09:30 έως 16:30 - Δ/νση: 16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο (από Έξοδο Μαρκόπουλο) - ΚΕΡΑΤΕΑ

Δείτε το www.politistikoparko.com & τη σελίδα στο facebook

Προτεινόμενα Deals

Για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα