Μενού Αρχαιοελληνικής Κουζίνας για 2 ή 4 Άτομα (από 21,90€) στο Αρχαίων Γεύσεις στου Ψυρρή

More Views

Δείτε την Προσφορά 

Δείτε τη Προσφορά

  • 21,90€ από 55€ για Μενού 2 Ατόμων (2 ατομικές σαλάτες, 2 ορεκτικά & 2 κυρίως πιάτα)
  • 29,90€ από 110€ για Μενού 4 Ατόμων (4 ατομικές σαλάτες, 4 ορεκτικά & 4 κυρίως πιάτα)
Το Μενού

Σαλάτες, με 2-4 Επιλογές από:
​-ΤΡΥΓΑΙΑ: Πλιγούρι με κατσικίσιο τυρί, μυρωδικά (φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο) ρόδια & γλυκιά σάλτσα κρασιού
-ΕΡΥΘΡΑΙΑ: Σαλάτα με παντζάρια, καρύδια, κρέμα τυριού & γλυκιά σάλτσα κρασιού
-ΠΡΑΣΣΑΙΑ: Λάχανο, ρόκα, αυγά, κουκουνάρια, σταφίδες & ρόδια
-ΘΡΙΔΑΚΑΙΑ: Μαρούλι, μανιτάρια, κάπαρη, ψιλοκομμένο τυρί, κόκκοι παπαρούνας, λεπτές φέτες χοιρινού, τηγανισμένα κομματάκια ψωμιού με λαδόξιδο & σάλτσα μουστάρδας
-ΛΕΡΝΑΙΑ: Χόρτα εποχής, χοιρομέρι, τυρί, φουντούκια, μήλο & σάλτσα ροδιού
-ΕΥΖΩΜΑΙΑ: Μαρούλι, ρόκα, ξηρά φρούτα, βερύκοκα, σταφίδες, ρόδια, καρύδια, κατσικίσιο τυρί & σάλτσα μελιού

Ορεκτικά, με 2-4 Επιλογές από:
-ΕΛΑΙΑΙ: Ελιές με θυμάρι, ελαιόλαδο, ξύδι & κατσικίσιο τυρί
-ΤΥΡΟΣ ΩΝΘΥΛΕΥΜΕΝΟΣ: Τυρί γεμιστό με καπνιστό χοιρινό
-ΓΟΓΓΥΛΗ: Κριθαροκούλουρα με θαλασσινά εποχής, κάπαρη, ελιές & μυρωδικά
-ΤΥΡΟΣ: Τυρί με σάλτσα από μούρα
-ΤΟΜΟΙ ΑΛΛΑΝΤΩΝ: Φέτες Λουκάνικων με μουστάρδα & σάλτσα από πράσα & κάρδαμο
-ΕΠΙΠΛΟΥΣ: Αρχαϊκο Φρυγαδέλι με τηγανητά συκωτάκια τυλιγμένα με μπόλια αρνιού συνοδευμένα με αυγά & τυρί

Κυρίως πιάτα, με 2-4 Επιλογές από:
-ΦΛΟΓΙΣ ΧΟΙΡΙΔΙΟΥ: Χοιρινή καπνιστή μπριζόλα με πατζαροσαλάτα
-ΚΡΕΑ ΓΑΛΑΘΗΝΟΥ ΔΕΛΦΑΚΟΣ: Γεμιστές φέτες χοιρινού φιλέτου (Ψαρονέφρι) με δαμάσκηνα με σκούρο ζωμό, συνοδευόμενες από πουρέ αρακά
-ΚΡΕΩΚΑΚΚΑΒΟΣ: Πανσέτα χοιρινού με γλυκόξινη σάλτσα από μέλι, θυμάρι, ξίδι & πουρέ οσπρίων
-ΟΡΝΙΣ: Κοτόπουλο γεμιστό με βερίκοκα ξερά, πλιγούρι & καπνιστό τυρί


Αρχαίων Γεύσεις

16 Χρόνια μετά και παραμένει στο κέντρο της πόλης με έμφαση στην αναβίωση της αρχαίας ελληνική κουζίνας. Σε νέο χώρο στου Ψυρρή τα συμπόσια τελούνται υπό τους ήχους αυλού και χορδών ενώ δεν θα φάτε πιάτα με πατάτες, ντομάτα, λεμόνι, ρύζι ή ζάχαρη γιατί απλά τα υλικά αυτά δεν υπήρχαν στην Αρχαία Ελλάδα. Ο νέος χώρος είναι πολυεπίπεδος, φωτεινός, με άνετες κλιματιζόμενες αίθουσες, όπου δένουν αρμονικά η παλιά πέτρα με το νεόκοπο ξύλο. Στα χρόνια της Κατοχής ήταν Φρουραρχείο και αργότερα ο μπάρμπα-Γιάννης έστησε στα κελλάρια του το κρασοπωλείο του.

Μερικά πιάτα: Λαχαναία με λάχανο ρόκα και μανιτάρια, κυκλωπαία με ρόκα και κατσικίσιο τυρί, πρασσαία με λάχανο, ρόκα και αυγά, ευζωμαία με μαρούλι, ρόκα, ξηρά φρούτα, βερύκοκα, σταφίδες και ρόδα, ερέβινθα ρεβύθια με πατζάρια και σίλφιο, τόμοι αλλάντων, φακές με κύμινο, φλογίδες χοιριδίου, άρνεια κρέα, κρέα γαληθηνού δέλφακος (γεμιστές φέτες χοιρινού με δαμάσκηνα), νήττα εν εμβάμματι (πάπια με σάλτσα μελιού), όρνις (κοτόπουλο γεμιστό με βρύκοκακ ξερά), τευθίς οπτή (θράψαλο ψητό γεμιστό με σπανάκι και καραμελιασμένα κρεμμύδια).

Δείτε το «Αρχαίων Γεύσεις» στο archeongefsis.gr και τη σελίδα στο Facebook

Σχετικά Deals

Για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα